пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Весняні пахощі

Серед перших весняних квітів - скромна біленька анемона. Цвіте вона зазвичай  у травні-червні. Цьогоріч біленьких анемон у нашому Парку Національного Відродження зараз - на початку квітня, перед Великодніми святами вже  цілі галявини. Десь о 18.30 год. вони закривають свої квіточки- прийшов час спати. А ми саме в цей час із Артемчиком повертаємось із занять від лікаря. Тож застати якусь ще несплячу красуню важко. Останнього разу нам пощастило. І ми зробили кілька світлин. Оці, на наш погляд, вийшли найгарніші.
 Цікава назва цієї квітки російською - "ветренница лесная" ( до слова anemos - з латинської перекладається як вітер).  Це по-нашому - легковажна, несерйозна, якщо стосується дівчини, жінки.

Рослина ця має лікувальні властивості, але є отруйною. Тож треба використовувати її обережно.
Про цю чудову білу весняну квітку існує немало легенд. Наприклад, у Палестині до цього часу існує повір'я, що під хрестом, на якому розіп'яли Ісуса, росла анемона. Тому у цій країні цю ніжну  квітку особливо шанують.
У стародавній Греції про походження анемони є міф, у якому розповідається про трагічне кохання земного юнака Адоніса до богині любові Венери. Коли коханий Венери загинув на полюванні від ікл кабана, Венера гірко сумувала і плакала за ним. На тому місці, де падали сльози Венери, виростали ніжні прекрасні квітки - анемони.
Світлина, здається, вдалась. Дуже хотілося, щоб було видно кожну тичинку у кошичку з пелюсток)))

1.

2.



http://talya-club.blogspot.com/2015/04/7_10.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FeQGhQ+%28%D0%90%D1%80%D1%82+%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1.+%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%29



http://preciousmemories-challenge.blogspot.it/2015/03/blog-post_20.html

2 коментарі:

  1. Цікава розповідь про квіточку!
    Фото хороше, весняне, я спочатку думала, що це квіточка полунички.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Справді, квіточка схожа на квіточку полунички))) Але це - анемона)))

      Видалити