пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Маки червоні...

Літо -  пора квітів. І хоч цьогорічне немилосердне сонце просто випалює  травичку, листя на деревах і кущах, ці красиві творіння Бога і природи всіма силами хапаються за життя і милують очі, ховаючись десь поміж травинок, у тіні дерев . Серед них маки,- ті самі, які оспівані у віршах і піснях, які розцвітають серед жита у полях та на українських вишиванках  





 http://floralfridayfoto.blogspot.com/2016/07/fff243-spear-thistle.html


Захотілось зробити листівку і  із маками. Ти більше. що я давно цим не займалась.Для її виготовлення мені знадобилось мінімум скрапматеріалів. Мінімум - це голосно сказано! Бо з них -це лише основа листівки. Далі у хід пішла обкладинка  використаного зошита. Об'ємні квіти зроблені у техніці оригамі, серединка -макові зернятка  (справжнісінькі). Листочки вирізані фігурним  дироколом і вкриті манікюрним лаком у тон пелюсткам, краї тоновані  червоною фарбою studio g. Ну, а на завершення - напис золотим маркером.








Музика та вірші: Ярослав Барнич (за іншою версією Роман Савицький)
Виконує: Тетяна Русова

Мак червоний між житами,
Бавить око пелюстками,
Місяць сяйвом їх облив,
Приласкав і оживив.
Квіти вмилися росою,
Сон обняв їх тишиною,
Тільки хтось у даль побрів
І поніс тихенько спів…

Приспів:
Червоні маки – квіти кохання,
Болючий спомин, гірке ридання!
Червоні маки, чудовий цвіт,
Гірка омана юних літ…

Тихо, ніжно розквітало,
А любов іще не знала -
Хлопець пісню проспівав
І дівчини руку взяв.
Присягався він кохати,
Мов голубку шанувати,
Щоб повірила в обіт -
Дав дівчині маків цвіт!

Приспів.

Мак червоний вечорами
Він приносив із піснями,
Як до іншої пішов,
Зрадив ранюю любов…
А дівчина полюбила,
Сон і спокій загубила,
Та не чула привітань,
Серце сповнило зітхань…


4 коментарі:

  1. I love poppies, Galina, and your photos of them are lovely! Here in Australia we associate poppies with remembrance day, when we honour the fallen of the wars.
    Thank you for your participation in the Floral Friday Fotos meme,

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Here in Ukraine we associate poppies with remembrance day too, when we honour the fallen of the wars. But for us this flower is the symbol of love, fertilityand beauty. недарма , коли хотіли підкреслити дівочу красу, то говорили:”Гарна дівка, як маківка”. Українські парубки вважали кругловидих дівчат найгарнішими. А якщо глянути на куполи храмів,то можна помітити, що всі вони нагадують плід маку – маківку. Це справді краса. За народними повір’ями в одній голівці маку міститься 700 мачин (зернин). Напевне, ще й тому мак для українців є символом матері і роду, символом плодючості.

      Видалити