пʼятницю, 1 травня 2020 р.

Квіткова феєчка, ельфа

Пам'ятаю у дитинстві моєю улюбленою казкою була "Лелія" , написана нашою славетною Лесею Ураїнкою. У дорослому житті своєму я часто перечитувала історію про маленького  хворого хлопчика Павлуся, який у сні здійснив подорож  до країни квіткових ельфів..Якщо ви не читали цієї захоплюючої історії, обов'язково прочитайте самі, а ще -дітям чи онукам.Це неймовірна добра казка.
(До слова, українською мовою можна прочитати ось тут https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=13105 )
Більше двадцяти років тому ми з моєю подругою Галиною Бутрин  навіть поставили цю казку на сцені нашого шкільного театру"Журавлик". Це була наша перша вистава. 1992 рік, 22 лютого... У виставі взяли участь близько 30 5-класників. Театр проіснував 11 років.Дуже часто згадую цю виставу. Вона була неймовірна. Пригадую, що штучні квіти лілії спеціально для вистави зробила нам старша сестричка Уляни Красої,  танець снів  поставила пані Ольга Дацко, тоді її донечка Світланка Дацко (Турська) навчалася у 5-Г класі. Декорацій було мало. Вже не пригадую достеменно, хто, але точно пам'ятаю, що то був чийсь тато, намалював нам  палац. Здається, то був тато Віталика Сокола, котрий грав Павлуся - єдина чоловіча роль...А озвучення було - моє, на старенькому піаніно... З таким трепетом це все згадується. Дівчатка, ви вже давно матусі :Таня Лихолат, Світлана Дацко, Оля Тучапська, Наталя Чарнош, Оля Огороднік, Іра Стасишин (панночка), Аня Прилюдько, Мар'яна Свідерська,  Мар'яна Решетуха...










 Мабуть, під впливом спогадів, захотілося зробити маленьку квіткову ельфочку. Її висота 9см. Ці маленькі істоти жили у квітах. Вони мали крильця і перелітали з квітки на квітку.


"А от ти колись мені розказувала про тих маленьких діточок, що то живуть у квітах, вони звуться ельфи: ти казала, що в кожній квіточці живе маленький ельф або ельфа, що вони щоночі виходять з квіток і грають, танцюють, співають. " Леся Українка
.
















2 коментарі:

  1. Bardzo lubię takie prace z duszą i przesłaniem, a Twoja nawiązuje dodatkowo do pięknej historii :)). Wspaniały, maleńki elfik! I jakie ma cudowne skrzydełka z kwiatowych płatków :). Dziękuję za udział w Wyzwaniu Szuflady.

    ВідповістиВидалити